3STONES STUDIO
 

When 3stones decided to relocate their studio to downtown Barrie, they chose a portion of a previous office space which had not been touched in 30 years. The remainder of the space was eventually occupied by a collection of other businesses in related fields including Interior Design, Graphic Design and Structural Engineering. We all work independently however, when we do team up we refer to our collective as the 36 West Design Group.

At 3stones we strongly believe that your workspace is a reflection of who you are, so our office/studio had to be both a fluid functional space and demonstrate our design sensibilities. The concept is for different studio areas to be distributed off a central linear corridor system. Colour and select finishes are used as the visual organizing system.

The office is entered through a stair corridor with a smooth deep blue wall on one side which is countered by the rough finish of a natural concrete block wall opposite. The ceiling has a floating ribbon of natural maple that draws you up the stairs. The threshold in the blue wall leads to the central corridor gallery with smooth white ceiling planes and a vivid Cherokee Red plane through which the studio/work spaces are accessed.

Our principal working areas include a main studio, library / conference / presentation area, and workshop/model making space. The ceilings have been removed in these spaces to reveal the rich golden wooden structure creating a more open and relaxed atmosphere. Large windows in each studio provide an abundance of natural light. Custom natural maple work tables and some of the lighting were designed and built by 3stones to be versatile and flexible and establish continuity.The main studio feature wall of gun metal grey stretches from the studio into the corridor linking this primary space back to the entry area. All of this is linked together by a black and grey carpet which is contiguous throughout the space

The result is a studio environment which is relaxed and comfortable while also being sophisticated with subtle refinements and details. A working environment which is both inspiring, invigorating and pleasing.

Photography by: Sean O’Reilly